Катерина Креовска

Накратко за артиста

Катерина Креовска е художник творящ в областта на съвременното и модерно изкуство с уникален стил и възприятие на света, в който живеем. Нейният богат вътрешен свят обгръща пространството и формата и ги превръща в откъс от реалността, докато емоциите намират пътя си от подсъзнанието на художника до съзнанието на зрителя, засилени от неповторимата комбинация от ярки и наситени цветове.

Катерина има диплома по изящни изкуства и сценография. Като част от нейното професионално развитие, тя е създала редица проекти, свързани с илюстрации за списания и книги, но нейната основна страст е платното.

Катерина има няколко самостоятелни изложби в България и е участвала в различни колективни изложби в Париж, Кан и Флоренция.

За Катерина, богатството на човешкия опит оставя следи в нейното изкуство, където душата е бойно поле между доброто и злото. В своето изкуство Катерина не ограничава себе си на идейно или изпълнително ниво.

Не искам да се ограничавам нито аз, нито зрителите ми. Целя да създам илюзии за реални житейски преживявания, използвайки цветове и форми, чрез които всеки човек може да достигне до собствени прозрения

– Катерина Креовска

Творби от Катерина Креовска

Отзиви за Катерина Креовска.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *