Кичка Иванова

Накратко за артиста

Кичка Иванова намира инспирация за творбите си от безкрайното синьо-зелено море, красивите плажове, яркото южно слънце и морските птици. Рисуването е нейна страст от ранна възраст. Изкуството я привлича със същата тайнственост и красота. От 1997 г. живее в Атина, Гърция.

С техниката на рисуване, която използва, се запознава там и започва да експериментира. Като материали използва EPOXY CRYSTAL RUBIN, златен варак, акрилни бои, структурни пасти и пигменти. Картините са нарисувани върху дървена основа. Те са уникални по природа и макар и абстрактни по много фин начин, представляват реалния свят.

Кичка живее на брега на морето и всеки ден се възхищава на неговите нюанси. От тъмно синьо до бяло и небесно синьо, до наситено зелено. Вълните му са галещи и нежни, но могат да бъдат страшни и зловещи. Морето е приятел и враг. Обича го с цялата му странност и очаква с нетърпение да го види отново, следващия път. Избира тази техника на рисуване, защото и позволява да покаже разнообразието от цветове и движението на вълните. Опитва се да постигне наситения цвят на морската вода и нейния непокорен дух. Надява се нейните картини да доближат ценителите на изкуството и до тези чувства и да ги направят приятели на морето завинаги. Картини на Кичка Иванова има в няколко галерии в България и Гърция.

Творби от Кичка Иванова

Отзиви за Кичка Иванова.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *