Марина Борисова

Накратко за артиста

Марина живее във Варна. След завършване на висшето си образование като мебелен инженер, тя реализира многобройни проекти по проектиране и обзавеждане на жилища и заведения. Преподавател е по интериорен дизайн и компютърна графика от 2003 година.

Пламъчето на изкуството в живота й е приемало различни форми – скициране и шиене на дрехи, карнавални костюми, създаване на декоративни предмети, макетиране, проектиране на мебели и други.

През 2018 г. преоткрива влечението си към рисуването. Марина Борисова рисува акварели с голямо удоволствие и страст. С много талант и желание да покаже още и още от тази великолепна техника, тя следва магията на водата и повдига завесата за безкрайните възможности на акварела.

Участва в международния конкурс за акварел “Step by Step” в Полша, където нейна картина стига до финала и бива отличена. През 2021 г. прави самостоятелна изложба в галерия Графит във Варна.

Участва в сборна изложба “Лирична рисунка”, организирана в същата галерия. Марина също участва в Международно триенале “Духът на акварела” 2022 г., биенале “Приятели на морето” – Бургас, 2022 г., сборна пътуваща изложба “Жега, жажда, живот” 2022 г. и в Международния конкурс на Фабриано за акварел през 2024 г.

Творби от Марина Борисова

Отзиви за Марина Борисова.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *